Archive | Geen categorie RSS feed for this section

Webinar ‘Ontwikkelingsgericht Onderwijs, wat levert dat op?’

Bezoek ISCAR Executive Committee

Op maandag 26 oktober 2015 bezochten prof. Malcolm Reed (president) en dr. Matijn van Schaik (secretary) namens de International Society of Cultural and Activity Research (ISCAR) de Vygotskij Bibliotheek in ‘s-Hertogenbosch. Beiden waren onder de indruk van de collectie en willen in de toekomst graag vaker gebruik maken van de bibliotheek. Wordt vervolgd!

 

C360_2015-10-26-14-56-57-044

Opening Vygotskij bibliotheek en veiling

Het afgelopen jaar is er door de stichting en verschillende vrijwilligers hard gewerkt aan het opzetten van de Vygotskij bibliotheek in ‘s-Hertogenbosch. Een grote collectie boeken is uitgezocht, gecategoriseerd, ingevoerd en in nieuwe boekenkasten geplaatst. Op vrijdag 13 februari zal de bibliotheek tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van De Activiteit, landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs, officieel worden geopend. Mocht u hierbij aanwezig willen zijn, dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen aan chiel.vander.veen [at] vu.nl

Tijdens de opening zal – net als vorig jaar – weer een veiling plaatsvinden. Dit jaar veilen we geen producten, maar diensten van verschillende nascholers en onderzoekers. Denk bijvoorbeeld aan een workshop over het werk en leven van Vygotskij door prof. Bert van Oers. Of een uurtje sparren over uw school als lerende organisatie met dr. Hans Bakker. Het volledige overzicht van te veilen diensten zal spoedig op onze website worden geplaatst.

Het opbouwen van de bibliotheek

De eerste stappen van het opzetten van de Vygotskij Bibliotheek zijn gemaakt. We hebben een grote verzameling boeken uitgezocht en gecategoriseerd. Een groot deel van deze boeken komt uit de collectie professor Jacques Carpay. Vanaf januari 2016 zal de bibliotheek twee keer per maand geopend zijn. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de ruimte voor een dag(deel) af te huren.
Camera 360Camera 360Camera 360Camera 360

Nieuwjaarsveiling bij De Activiteit

Op 10 januari 2014 organiseerden we een kunstveiling op de nieuwjaarsborrel van De Activiteit in Alkmaar. Niko Fijma trad uitstekend op als veilingmeester. De veiling heeft een bedrag van €757,50 opgeleverd. Dit geld zal onder andere gebruikt worden voor de inrichting van de Vygotskij Bibliotheek in Den Bosch. We bedanken iedereen die kunstitems heeft aangeboden en gekocht!

niko